by Cetateanu

Opinii care nu intereseaza pe nimeni

BAC-ul, o gluma proasta

Zilele acestea s-a desfasurat Bacalaureatul, stiti voi, examnul ala de sfarsit de liceu. Rezultatul : catastrofic. Elevii nu au reusit sa treaca primul lor mare examen din viata, incercand parca, sa faca adevarata vorba marinarului, cum ca scoala romaneasca scoate tampiti.

Acum peste tot se cauta cauzele acestui dezastru educational. In mintea mea am descoperit si eu cateva, pe care, din marinimia mea, le voi arunca in frazele urmatoare.

Schimbarea ministrului educatiei aduce dupa sine si schimbarea intregului sistem educational. Se cam inatmpla odata la 2-3 ani.

Parintii nu mai au timp sa se ocupe de copii, lasandu-i in voia sortii.

Copii nu au repere valorice dupa care sa se ghideze si atunci arunca educatia pe un plan secundar.

Lipsa evaluarilor anterioare Bacalaureatului, cum ar fi examenul de admitere la liceu, nu dezvaluie adevaratul stadiu de pregatire al elevului.

Copii nu vor sa mai invete, prefera sa stea pe facebook sau prin orase la terase.

Si acum cea mai proasta idee auzita in ultima vreme : cadrele didactice sunt vinovate. Sunt destui giboni, vorba lui Mircea Badea, care sa urle si sa dea vina pe profesori. Eu spun ca nu au nici o vina, poate doar aceea de a fi ales sa se faca profesori, intr-un sistem care nu ii ajuta absolut deloc. Profesorii sunt foarte prost platiti, sunt restructurati si ejectati (nu ejaculati, cum spune Care Este pe Persoana Fizica) fara nici o parere de rau din sistem, nu sunt apreciati la adevarata valoare. Cel mai grav mi se pare faptul ca nu mai sunt considerati de catre elevi un reper valoric la care sa se raporteze, pentru ca diferenta de clasa sociala este net favorabila elevilor. Un profesor vine la serviciu cu transportul in comun, pe un elev il aduce soferul, pentru ca el inca nu are 18 ani sa isi conduca bolidul. Cum naiba sa poti lucra cu 30 de elevi odata, cand fiecare o ia pe alte cai? Am avut o singura experienta cu invatamantul si am zis ca nu o sa ma fac profesor. Iti trebuie multa rabdare si multi nervi tari, altfel risti sa ii rupi cu bataia pe unii.

Ne intrebam unde vom ajunge! Impresia mea este ca asta se vrea, prostirea natiunii romane, pentru a fi mai usor de controlat.

Reclame

Single Post Navigation

4 thoughts on “BAC-ul, o gluma proasta

  1. Politicienii nu sunt interesati decat de buzunarele lor. Indiferent de partidul din care fac parte. Or fi si cateva exceptii…

  2. Subscriu la toate cele spuse mai sus! Aşa este…din păcate!

  3. Alicegeorgiana on said:

    AI dreptate, de fapt ai citit ce parere am si eu…Numai bine!

  4. Una peste alta s-a întâmplat ce s-a întâmplat . Bun , acum , cine este vinovatul ?
    Eu unul trimit copilul la şcoală să fie învăţat .De către cine ? De ce se dă vina doar pe elevi ? Eu nu am timp să fac lecţii cu el acasă , în schimb plătesc destule taxe şi impozite din care sunt plătiţi profesori …….miniştri . Ei nu-mi datorează nimic pentru banii aceştia ? Cu foarte multă nonşalanţă s-au găsit vinovaţii : elevii şi politica . Dacă aşa ceva se întâmpla în Japonia ministrul învăţământului îşi făcea de mult timp harakiri . La noi cu o nesimţire fără margini se afirmă că elevii sunt de vină . Nu mă poate convinge nimeni niciodată că în 22 de licee nimeni , dar nimeni nu a învăţat . De ce copii mediocri care pleacă în străinătate ajung şefi de clasă ? De ce subiectele au fost de ordinul olimpiadelor ? de ce în alte state sunt subiecte mediocre ? foarte important , acum un an doi nu ştiu exact au dat un examen de titularizare profesorii si câţi au promovat ???50 % ?? aceştia sunt profesorii care învaţă copii să rezolve subiecte de olimpiadă ? de ce mai avem un ministru care a dat chix , de ce , de ce …….

    Eram cotaţi analfabeţii Europei ,iar noi ce facem ? Plusăm , ne trântim un examen nepromovabil …De ce ? Cine ne vrea aşa ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: