by Cetateanu

Opinii care nu intereseaza pe nimeni

Autoapărarea şi prevenirea

   În România, legile referitoare la autoapărare sau prevenirea incidentelor este foarte proastă, părere personală. Poate cel mai cunoscut caz la noi este cel al lui Adrian Iovan, care l-am împuşcat pe unu care îi pătrunsese în casă. Judecata mi s-a părut foarte bună. Omu era in pericol şi a acţionat în consecinţă.

   Ultimul caz este cel al unui bătrân care, sătul să tot fie călcat de hoţi, şi-a instalat în curte un gard electric, atenţie nu a electrificat gardul care dădea spre stradă, ci a mai construit un gard interior pe care l-a electrificat. Deci ca să ajungi să te electrocutezi trebuia să ajungi pe proprietatea PRIVATĂ a omului.  Nepotul său a intrat în curte, în mijlocul nopţii, deşi nu locuia in respectiva incintă, cu nişte prieteni şi s-a curăţat băiatu. Acum bătrânul este cercetat pentru omor din culpă.

   Oare acest om nu era în pericol, dacă în locul nepotului erau nişte răufăcători? Ce ar fi trebuit să facă acel om, să se lase omorât, tâlhărit sau agresat? Principiul democraţiei spune că poţi face orice vrei, dar doar dacă nu deranjezi pe nimeni din jur. Deranja pe cineva că omul a vrut să îşi pună în curte (proprietate privată închisă cu un gard care impiedica accesul) un astfel de sistem de autoapărare? Este România o ţară democratică? Părerea mea este că astfel de cazuri nici nu ar trebui să ajungă în instanţă.

   Legea presupune că dacă te aflii în auto-apărare, nu ai voie să răspunzi agresorului, cu o armă superioară armei lui. Deci oameni buni, dacă pe stradă te atacă un cretin cu un cuţit, nu ai voie să scoţi bâta sau levierul din portbagaj, sau sa foloseşti un pistol. Mai bine mori decât să rişti să fii considerat vinovat de omor sau tentativă de omor sau alte acte ilegale, deşi eşti în autoapărare.

   Apropo, tocmai ce au fost disponibilizaţi mii de poliţişti şi jandarmi.

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Autoapărarea şi prevenirea

  1. Asta ma deranjeaza cel mai mult pe mine: nu pot fi eu stapanul meu, si nu exista o lege care sa ma apere de raul din jur. In TX, imi tremura inima in mine cand trebuie sa intorc masina si intru putin pe terenul cuiva, de frica sa nu iasa cu pusca la mine ca ii incalc prorpietatea. Si acel cetatean, daca ma impusca, nu pateste nimic.

  2. Pingback: Din motive agro-meteo-edilitare… « Daurel’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: